Energetische therapie

Energetische therapie

Wat doet een energetisch therapeut?

Alles in en om ons heen is energie. Er is energie in materie die we goed kunnen zien, bijvoorbeeld ons lichaam, voorwerpen, voeding. Maar er is ook onzichtbare energie in en om ons heen, zoals in elektrische stroom, radiogolven, infrarood licht. In en om ons lichaam stroomt onzichtbare energie in de meridianen, chakra`s en aura. Als een blokkade de energiestroom afsluit kunnen emotionele en fysieke klachten ontstaan. In ons leven worden we dagelijks belast met negatieve energie zoals stress. werkdruk, (te) hoge verwachtingen of eisen of oordelen die mensen om je heen van je hebben. Bij blokkades in organen, spieren en gewrichten ontstaan vaak pijnklachten en vermoeidheid. Het is belangrijk dat al deze negatieve energie goed afgevoerd wordt, zodat je kan herstellen. Om lichamelijk en geestelijk goed te kunnen functioneren moet je voldoende energie hebben die ongehinderd door de energievelden in en om je lichaam kan stromen.

Lijv+ - energetische therapie Lijv+ - energetische therapie Lijv+ - energetische therapie


Hoe werk ik?

De eerste keer dat je komt vraag ik uitgebreid naar je klachten. Hoe zijn ze ontstaan, hoe lang heb je er al last van, ben je er al mee bij een arts of andere behandelaar geweest. Als dat niet zo is kan ik je vragen dat eerst te doen. Ben je onder behandeling bij een arts of gebruik je medicijnen, dan ga je daar gewoon mee door. Bij complexere problemen bespreken we of er factoren in je omgeving zijn die een rol spelen.

Terwijl je ligt of zit zal ik de energievelden in en om je lichaam behandelen. Hierbij houd je je kleding aan. Afhankelijk van de klacht zal ik mijn handen op of langs je lichaam houden. Je kan hierbij warmte of kou, tintelingen of zwaarte voelen. Bij pijnklachten kan de pijn veranderen, eerst veregeren of meteen afnemen. Soms voel je helemaal niets, dat zegt niets over het effect van de behandeling. Het kan ook zijn dat bepaalde gedachten of voorvallen uit het verleden bij je opkomen. Deze kunnen een aanwijzing zijn waar de oorzaak van de klachten zit. Tijdens de behandeling kunnen we hier verder aan werken. Als de behandeling klaar is, voel je je heerlijk ontspannen.

Na afloop van de behandeling bespreken we kort na en vaak geef ik je nog een oefening mee die je thuis kan doen, zodat je leert zelf de negatieve energie af te voeren, de energie weer aan te vullen en te laten stromen. Ook overleggen we hoe we verder gaan.
De behandeling werkt nog een tijd na. De eerste uren na de behandeling voel je vaak diepe ontspanning of loomheid en soms vermoeidheid, je kan dan het best rustig aan doen. Ook kunnen na de eerste behandelingen de klachten korte tijd erger worden, net als bij homeopathie. Daar hoef je je niet ongerust over te maken.

Als je ook onder behandeling bij een arts bent en je klachten worden na een aantal behandelingen minder, kan je in overleg met je arts bekijken of je bijvoorbeeld de medicijnen kunt verminderen.

Moet je er in geloven?

Je hoeft niet in de lijv+ methode te geloven wanneer je komt, maar je moet je wel open willen stellen en vertrouwen hebben in mij als jouw behandelaar.


Tarieven behandeling energetische therapie

Privé:  € 50,00 incl. btw
Zakelijk:  € 50,00 excl. btw

 

Oriënterend gesprek

Is je belangstelling gewekt of twijfel je nog, neem dan contact met mij op via 06-34 14 14 33. Dan kan je aangeven wat je vraag is en kom je te weten wat het beste bij je past én wat ik voor jou kan betekenen.
Andere manieren om contact met mij op te nemen, vind je via de contactpagina.