Over Ineke Elzakkers

Over Ineke Elzakkers

Wie ben je?

'Mijn naam is Ineke Elzakkers. geboren in 1956, gehuwd, geen kinderen en woonachtig aan het mooie buitengebied De Melanen in Halsteren.'

Lijv+  Ineke Elzakkers


Wat is jouw achtergrond qua opleiding en werkervaring?

'Ik heb na mijn middelbare school gekozen voor het beroep fysiotherapeut, omdat ik dan mensen met pijn of belemmeringen in hun bewegingsapparaat kon helpen met natuurlijke middelen: oefeningen en massage én toepassing van allerlei verschijnselen uit de natuur, zoals warmte en ijs, infrarood, elektrische stroompjes, magneetvelden.
Om toegelaten te worden tot de opleiding moest ik medisch gekeurd worden en omdat ik een aangeboren rug afwijking heb gaf dat problemen. Maar de keuringsarts vroeg of ik misschien aan yoga zou willen gaan doen, dan kon ik zelf mijn rug sterk en flexibel houden. Dat sprak me erg aan en met de belofte dat ik het meteen ging regelen, werd ik goedgekeurd.
Door yoga en tai chi kwam ik in aanraking met een niet-westerse visie op gezondheid. Daardoor heb ik ook in mijn beroep extra aandacht gehad voor datgene wat niet direct zichtbaar was bij patiënten. Soms voelde ik spontaan energie uit mijn handen stromen of wist dat de oorzaak van de klacht ergens anders dan in het lichaam zat. Ik heb cursussen meridiaan therapie gedaan en later een opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde: massage en acupunctuur. Een aantal jaren later kreeg ik een leidinggevende functie en ben me gaan ontwikkelen op het gebied van coaching, conflicthantering, samenwerking en gesprektechniek.'


Waarom ben je gestart met lijv+?

'Destijds in mijn werk als fysiotherapeut merkte ik dat er altijd mensen waren die ik niet kon helpen, omdat de behandeling bij deze mensen niet werkte. Daar werd ik niet blij van. Ik startte in 2006 met mijn eigen praktijk. Daarvoor heb ik naast mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut een opleiding voor gewichtsconsulente gevolgd, want ik ben door mijn eigen worsteling met mijn gewicht altijd al geïnteresseerd geweest in voeding en methodes om af te slanken.

Mijn handen gingen steeds vaker tintelen als mijn cliënten vroegen of ik ook wat aan hun pijnlijke schouder, gespannen nek, hoofdpijn of rugpijn kon doen. Toen ik door mijn handen erop te leggen hun klachten kon weghalen of verminderen, heb ik diverse cursussen gevolgd om me hierin verder te ontwikkelen, zoals Reiki en Quantum Touch. Uiteindelijk heb ik de opleiding voor energetisch therapeut gevolgd en sinds 2015 werk ik er ook mee in mijn praktijk.'


Wat doe je als je niet aan het werk bent?

'Ik doe nog steeds aan yoga, en zing in een geweldig mooi en gezellig koor, en ik lees graag. Daarnaast hou ik van de natuur en ben ik graag buiten, ik tuinier een beetje en wandel veel, met een fijne groep, met mijn man en soms alleen.
Ook zit ik in het bestuur van Stichting Natuurbehoud Groote Melanen.'


Interessante links

Als je via deze link Interessante links doorklikt  kom je uit bij de website van mensen waarmee ik samenwerk én die mijn persoonlijke interesse hebben.