Lymfebehandeling

Lymfe en lymfebehandeling

Blokkades in het lymfesysteem

Lijv+ behandelt klachten die ontstaan door een blokkade in het lymfesysteem. De lymfe is naast het bloed in het hele lichaam aanwezig, om onder andere afvalstoffen en overtollig vocht uit het lichaam af te voeren. Als dit onvoldoende gebeurt blijven vocht en afvalstoffen te lang in het lichaam en dit kan klachten veroorzaken.
Tijdens periodes van stress of pijn worden er door het lichaam stress- en pijnhormonen aangemaakt. Als deze niet snel uit het lichaam verwijderd kunnen worden, worden de stress en pijn heviger gevoeld dan ze in werkelijkheid zijn.
Tijdens afvallen gaan de vetcellen open om het opgeslagen vet los te laten. In de vetcellen zitten ook veel afvalstoffen opgeslagen en deze komen dan ook vrij. Hoe sneller alles afgevoerd wordt hoe beter het afvallen zal verlopen en zonder vervelende bijverschijnselen als hoofdpijn en een slap gevoel.

 

Lijv+ - Lymphomed Lijv+ - lymfe en lymfebehandeling Lijv+ - lymfe en lymfebehandeling

 

Een goede lymfewerking

Het grote verschil tussen de bloedsomloop en de lymfestroom is dat er een pomp aanwezig is om het bloed actief door het lichaam rond te pompen namelijk het hart, maar dat er geen lymfepomp is. Als het lymfesysteem open is en er voldoende spierwerking en beweging is kan de lymfe goed haar werk doen. Bij blokkades of onvoldoende beweging kunnen er klachten ontstaan.
De Lymphomed is een apparaat dat de lymfestroom meet en blokkades kan vinden en behandelen. Het apparaat is in Duitsland ontwikkeld in samenwerking met artsen en wordt in klinieken en kuuroorden gebruikt.

Wat kan behandeling met de Lymphomed voor jou betekenen?

 je lymfe meten en kijken of er blokkades zijn
 je lymfe draineren en blokkades opheffen
 ophoping van vocht weghalen
 ophoping van afvalstoffen weghalen, zodat klachten als migraine, vermoeidheid, pijn en stress verminderen
 je pijn bestrijden
 je helpen af te vallen
 je spieren verstevigen, bijvoorbeeld buik, billen en bekkenbodem, zonder dat je je hoeft in te spannen
 je huid beter doorbloeden en gladder maken


Wanneer mag je
niet aan de Lymphomed?

 als je zwanger bent
 als je een pacemaker hebt
 als je een aandoening hebt waarbij het verstandig is eerst toestemming van je arts te vragen

Hoe verloopt een Lymphomed kuur?

De eerste keer dat je komt doen wij een meting van de lymfe bij je en geven je een proefbehandeling. Tijdens de proefbehandeling leggen wij je alles uit wat je moet weten over de mogelijkheden en wat een sessie/kuur voor je kan betekenen.
Als je een kuur volgt kom je 2 keer per week voor een behandeling van 50 minuten. Zolang de blokkade nog niet helemaal opgeheven is beginnen we steeds met een meting, zodat we weten wat het resultaat is. Als het gewenste resultaat bereikt is bouwen we af via 1 keer per week, 1 keer per 2 weken, 1 keer per maand.
Als je lichaam zelf het bereikte resultaat niet in stand kan houden, kan je 1 keer per maand voor een onderhoudsbehandeling komen.
Een behandeling met de Lymphomed duurt 50 minuten.

Een kuur bestaat uit 10 behandelingen.
Onderhoud van de lymfecirculatie is in sommige gevallen nodig, gemiddeld 1 maal per maand.
Tijdens de behandeling lig je privé in een rustige kamer. De behandeling voelt prettig aan en je kunt je heerlijk ontspannen en bijvoorbeeld naar muziek luisteren of een boek lezen.


Tarieven Lymphomedbehandeling

Proefbehandeling: € 25,00 incl. btw
Eerste kuur - 10 behandelingen: € 300,00 incl. btw
Losse behandeling - na kuur:  € 30,00 incl. btw


Oriënterend gesprek

Is je belangstelling gewekt of twijfel je nog, dan kan je contact met me opnemen voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Dat doe je het beste via 06-34 14 14 33. Dit is een prettige manier om elkaar alvast te leren kennen en kom je te weten wat het beste bij je past én wat ik voor jou kan betekenen.
Andere manieren om contact met mij op te nemen, vind je via de contactpagina.